Announcement

Collapse
No announcement yet.

OT . Looks like new software for placing pictures in our posts

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
    Edwin Dirnbeck
    Senior Member

  • Edwin Dirnbeck
    replied
    This is the reason that 90% of us NEVER POST PICTURES ON THIS FORUM.I can take picture of my CHICKEN as I am getting in my car and post it for sale on craigslist before I get to the end of my driveway. Edwin Dirnbeck
    Edwin Dirnbeck
    Senior Member
    Last edited by Edwin Dirnbeck; 10-20-2021, 11:21 PM.

    Leave a comment:

  • Rich Carlstedt
    Senior Member

  • Rich Carlstedt
    replied
    Genea---- Hot Dog ! it works !
    Don't know how i got into this mess, and am glad to be out .
    Everything looks normal now .. Thank You and Oxford for the leads and instructions
    Appreciate your time...greatly ...Thanks
    Rich

    Leave a comment:

  • genea
    Senior Member

  • genea
    replied
    Rich, try this . . .

    Don't use the camera icon. Instead, click the "image" icon on the advanced options bar (about 2/3 over to the right). Select the "upload" tabs then click "chose file" to select the desired file from your computer. After you've selected your file hit "open" in the file explorer window. That will return you to the forum software's "upload" dialog box. Hit "send it to the server". That will return you to the "image properties" window where the URL and file info boxes are now filled in. While in the "image properties" window you can, optionally, select image alignment, alt text, and so on. Hit "OK" when you're done. Also, when you hit "send it to the server" a new window was opened under the text entry box with the file you just downloaded and options for image size. By default it loads the full size image into the text box, but you can delete that image and select a smaller size from the newly opened window. You can also upload additional images from this box, several at a time, by holding down the control key while you make your selections in file explorer.

    Edited to add: the "Upload attachments" button will remain available for use on your next post as long as you don't close it by clicking the "x" on the far right side of the window. If closed you can reopen it by clicking the paper with paper clip icon on the right.
    genea
    Senior Member
    Last edited by genea; 10-20-2021, 07:06 PM.

    Leave a comment:

  • oxford
    Senior Member

  • oxford
    replied
    Click image for larger version  Name:	BAE265C8-5C60-4A60-A3C1-A89929A71DBF.jpeg Views:	0 Size:	52.4 KB ID:	1966875 I’m probably not going to be of much more help as the desktop screen isn’t quite the same as what I see on the phone.

    Does the button circled in red above do anything other than give you the [IMG] spot to paste into?

    Leave a comment:

  • Rich Carlstedt
    Senior Member

  • Rich Carlstedt
    replied
    Description of above Post
    The First picture in the post shows what I get when I hit the camera button
    It says "Upload"
    The Second Picture shows what I get when I upload a photo.
    There is no choice for picture size ...????
    The result is you get a thumnail in the post as seen above

    Thanks for any enlightenment !
    Rich

    Leave a comment:

  • Rich Carlstedt
    Senior Member

  • Rich Carlstedt
    replied
    Dan , I am running WIN 7 Pro and use Firefox for a browser
    So let me do Two screen shot to show you what I have .
    Appreciate the help guys !

    genea- When I toggle the "A" , all it does is remove/return the Font Bar above - Then when I hit the camera button, this
    is the bar that appears below the text box, which is not the normal button I believe


    Then I upload and this is the second screen shot
    Rich
    You may only view thumbnails in this gallery. This gallery has 2 photos.

    Leave a comment:

  • genea
    Senior Member

  • genea
    replied
    Originally posted by Rich Carlstedt View Post

    . . . .
    There is NO "Upload Attachments " Button just below the text Box !
    There is only a paper Clip and a camera ABOVE the text box .
    If that's all you're seeing click on the "A" button on the far right for Advanced options. I think it's been like that for quite a while.

    Leave a comment:

  • danlb
    Senior Member

  • danlb
    replied
    I just checked all the posts in this thread by Rich Carlstedt and nowhere did I see a mention of what operating system or web browser he's using. It's up to the web browser to display things for the user. Rich, Are you using Edge, Firefox, Safari, Chrome, Samsung Internet or something else? Are you using a cell phone, and if so which one? Are you on a PC, and if so, which operating system (win 7, Linux, MAC, etc). These things would help narrow down your problem.

    Dan

    Leave a comment:

  • Rich Carlstedt
    Senior Member

  • Rich Carlstedt
    replied
    Originally posted by Jim Stewart View Post
    ...................
    As mentioned above, use the "upload attachments" button just below the text box.-js
    Pardon me fellows, But you are not listening !
    There is NO "Upload Attachments " Button just below the text Box !
    There is only a paper Clip and a camera ABOVE the text box .

    Now tonight, when i posted on the Eureka thread, it was back to normal withe the button below the text box

    So I am getting two different posting functions ????
    Rich

    Leave a comment:

  • nickel-city-fab
    Senior Member

  • nickel-city-fab
    replied
    Originally posted by QSIMDO View Post

    Anyone?
    ...whiskey tango foxtrot?
    yes, perfectly safe. That is the only way I do it.

    Leave a comment:

  • PStechPaul
    Senior Member

  • PStechPaul
    replied
    There is a "paper clip" icon above the ribbon, which is "Upload Attachments" according to the tooltip, but it seems to just toggle the buttons "Upload Attachments" and "Upload from URL" below the text area.

    Leave a comment:

  • Jim Stewart
    Senior Member

  • Jim Stewart
    replied
    Originally posted by QSIMDO View Post

    Anyone?
    ...whiskey tango foxtrot?
    Yes, perfectly safe. That's what I do.

    As mentioned above, use the "upload attachments" button just below the text box.

    -js
    Jim Stewart
    Senior Member
    Last edited by Jim Stewart; 10-19-2021, 08:18 PM.

    Leave a comment:

  • QSIMDO
    Senior Member

  • QSIMDO
    replied
    Originally posted by QSIMDO View Post
    Is it safe to upload directly from your computer or best to use a service like Imgur?
    Anyone?
    ...whiskey tango foxtrot?

    Leave a comment:

  • oxford
    Senior Member

  • oxford
    replied
    Originally posted by Rich Carlstedt View Post
    Paul

    Now i am really confused .
    I just posted again on the Eureka Thread and the same thing happened ????????
    I hit "Upload"" and then selected the picture, and when i do, I have no option for picture size.


    Let me add something , The "Upload" tab is not visible on my comment screen as it use to be .
    In order to get it, I must click on the Camera Icon in the upper left corner next to the paper clip ......
    Then the "Upload" tab appears on the bottom of the page,
    Is yours like this ?
    So from what I see you need to use the “upload attachment” to size pics and to show up big in the post.

    Using the “upload” only gets you the small thumbnail and can add text.

    I am pretty sure that I had the same issue with having to hit the camera icon (which brings in “upload” not “upload attachment”) and not seeing the other option but now I can. Again I am on mobile, not desktop.

    Click image for larger version

Name:	6E22113F-5EED-4486-B233-2C1704F24E79.jpeg
Views:	97
Size:	111.0 KB
ID:	1966744

    Leave a comment:

  • Michael Edwards
    Senior Member

  • Michael Edwards
    replied
    Kasto PH test pic 1 1/2" x 13" mild steel
    You may only view thumbnails in this gallery. This gallery has 1 photos.

    Leave a comment:

Working...
X